Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Το σκυλί του πολέμου

Για όσους ξέχασαν, μια από τις κορυφαίες σκηνές του Mundial 2014, έγινε στο Αγγλία-Ουρουγουάη στους Ομίλους. Μιλάω για τον τραυματισμό του θεούλη Alvaro Pereira, ο οποίος την μια στιγμή ήταν τανάσκελα από γονατιά στο κεφάλι και την άλλη ήθελε να μπει μέσα σαν να μη συνέβαινε τίποτα, ενώ τρέκλιζε σαν Εγγλέζος τουρίστας στο Φαληράκι! Αφού παραλίγο να πλακώσει στο ξύλο τον γιατρό της ομάδας, μπήκε μέσα ξανά σαν γνήσιος Ουρουγουανός που σέβεται τον εαυτό του και θα βγει μόνο με φορείο! Ή πάνω σε καμία τάβλα που θα τον κουβαλάνε 4 και θα φοράν’ και μαύρα!



Διαβάστε τώρα κάποια άλλα κατορθώματα του συγκεκριμένου. Λοιπόν, ο γεννημένος στις 28 Νοεμβρίου του 1985αυτό το Σκυλί του Πολέμου με τη φάτσα ανθρώπου που έχει υποστεί πολλά στη ζωή του, πρώην ποδοσφαιριστής των Κίλμες, Αρχεντίνος Τζούνιορς, της ρουμάνικης Κλουζ, Πόρτο, Ίντερ, Σάο Πάουλο και νυν της Εστουντιάντες, δεν το έκανε επειδή υπέστη κάποια διάσειση και δεν ήξερε τι του συμβαίνει, αλλά πολύ απλά, επειδή είναι στο DNA του το φιλότιμο! Που όπως όλοι ξέρουμε είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΆ ελληνική λέξη όπως και το κέφι!

Την Τρίτη λοιπόν, 18 Νοεμβρίου του 2014, ταξίδεψε μαζί με την υπόλοιπη αποστολή της Ουρουγουάης στο Σαντιάγκο για ένα φιλικό με τη Χιλή. Εκεί, ο Άλβαρο ήταν παρών σε ολόκληρο το 90λεπτο, που βρήκε τους φιλοξενούμενος να κερδίζουν με 1-2. Τίποτα το περίεργο μέχρι εδώ.

Έλα όμως που την Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου, η τότε ομάδα του, η βραζιλιάνικη Σάο Πάουλο, έπαιζε τον κρισιμότατο πρώτο ημιτελικό του Κόπα Σουνταμερικάνα στο Μεντεγίν της Κολομβίας. Ο καλός στρατιώτης Άλβαρο, ταξίδεψε τα περίπου 4.500 χιλιόμετρα και πήγε στην Κολομβία για να δώσει το παρόν!

Ε, και τι έγινε θα πείτε. Με τα πόδια πήγε; Άσε μας μωρέ τώρα, που παλιά παίζανε με τρύπια παπούτσια. Μόνο που στο 42′ ο κόουτς τού έδωσε εντολή να μπει μέσα! Το παιδί μας μπήκε και έπαιξε μέχρι τέλους συμπληρώνοντας περίπου 140 αγωνιστικά λεπτά σε μια μέρα, σε δυο διαφορετικές χώρες, σε αρκετά υψηλό επίπεδο! Η ομάδα της Βραζιλίας έχασε τελικά με 1-0 και ο Pereira πιθανότατα να πήγε μετά για κανένα 5Χ5 έτσι για χαλάρωμα…

Πηγή: sombrero.gr