Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Το ποδόσφαιρο είναι θρησκεία και ο Maradona ο Θεός της

Εγώ τον Diego Armando Maradona τον λάτρεψα όχι μόνο για τα υπέροχα ακροβατικά του, αλλά και γιατί, πρώτα απ' όλα, ήταν ένας τρωτός Θεός, αμαρτωλός, ο πιο ανθρώπινος των Θεών! 

Μπορούσες εύκολα να αναγνωρίσεις στο πρόσωπό του όλες τις ανθρώπινες αδυναμίες συρρικνωμένες, ή τουλάχιστον τις αρσενικές αδυναμίες: ήταν γυναικάς, ήταν κοιλιόδουλος, ήταν πότης, ήταν απατεώνας, ήταν ψεύτης, ήταν φανφαρόνος, ήταν ανεύθυνος, ήταν, ... ήταν .... 

Τον λάτρεψα για το πνεύμα του νικητή που είχε, την αντιδραστικότητά του στο Παγκόσμιο Ποδοσφαιρικό κατεστημένο του εμπορικού ποδοσφαίρου, αλλά και για τα καντάρια μπάλα που ήξερε.

Κανένας καταξιωμένος ποδοσφαιριστής δεν είχε μιλήσει ανοιχτά κατά των αφεντικών του εμπορικού ποδοσφαίρου. Το έκανε ο πιο διάσημος και δημοφιλής όλων των εποχών, υπερασπιζόμενος τους λιγότερο διάσημους και λιγότερο δημοφιλείς παίκτες. Ένας γενναιόδωρος και αλληλέγγυος άνθρωπος, ένα είδωλο, που μέσα σε πέντε λεπτά -κόντρα στους Άγγλους το 1986 στο Μέξικο- είχε σκοράρει τα δυο πιο αντιφατικά γκολ ολόκληρης της ιστορίας του ποδοσφαίρου. 

Τον λάτρεψα και για τα δυο... 
...δεν θαύμασα μόνο το γκολ του καλλιτέχνη, εκείνο που έβαλε με τα διαβολικά του πόδια! Το γκολ "Όλοι σας και Μόνος μου", αλλά και το γκολ του κλέφτη -ίσως μάλιστα περισσότερο αυτό-, εκείνο που το χέρι του έκλεψε! Το "Χέρι του Θεού"!

Ο Diego κουβαλούσε, κουβαλάει και θα κουβαλάει ένα σταυρό στις πλάτες του, κι αυτό συμβαίνει επειδή -ακριβώς- τον λένε Diego Armando Maradona. 

Σ' αυτόν τον κόσμο είναι δύσκολο να είσαι Θεός! Και στους Θεούς δεν επιτρέπεται να ...έχουν ανθρώπινες αδυναμίες. Όμως οι Θεοί, όσο και ανθρώπινοι κι αν είναι, δεν βγαίνουν ποτέ στη σύνταξη. Ο ίδιος δεν μπόρεσε να επιστρέψει στο ανώνυμο πλήθος απ' όπου είχε βγει. Η δόξα, που τον είχε βγάλει από τη φτώχεια, τον κρατούσε φυλακισμένο. Ο Maradona ήταν καταδικασμένος να παριστάνει τον Maradona, ήταν υποχρεωμένος να είναι ...
  • το αστέρι σε κάθε γιορτή, ...
  • το μωρό σε κάθε βάφτιση και ...
  • ο νεκρός σε κάθε κηδεία.
Η δόξα είναι ένα ναρκωτικό που προκαλεί μεγαλύτερη καταστροφή απ' ότι η κοκαΐνη ...


Και στις αναλύσεις αίματος και ούρων, αυτή η πουτάνα η δόξα, δεν ανιχνεύεται ...